PerceiveArt Tea House – Sonja Švec Španjol: predstavljanje emisije KolibriS

 

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Dobrodošli na drugo izlaganje u sklopu umjetničkog projekta PerceiveArt Tea House na kojem je članica Sonja Švec Španjol predstavila emisiju KolibriS.

 

Sonja Švec Španjol diplomirala je povijest umjetnosti i slovački jezik 2008. godine, te dodatni studij – smjer Muzeologija 2010. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Stručno osposobljavanje odradila je u Atelijeru Meštrović u Zagrebu i položila stručni ispit za muzejsko zvanje kustosa 2012. godine. Od 2013. godine djeluje kao nezavisna kustosica i likovna kritičarka, osnovala je web portal o umjetnosti PerceiveArt.com kojeg sama vodi i uređuje. Surađivala je s art magazinom Kontura, književnim listom za umjetnost, kulturu i znanost Vijenac i portalom Arteist. Od 2018. godine piše kolumnu o umjetnosti za lifestyle magazin Grazia. Od 2020. godine je urednica i voditeljica emisije o kulturi i umjetnosti KolibriS. U posljednjih devet godina kurirala je i otvorila više od 180 izložbi. Članica je DPUH-a i HULU-a, a od 2018. ima status samostalne umjetnice u sklopu HZSU-a. 

 

U svom izlaganju Sonja Švec Španjol predstavila je javnosti emisiju o kulturi i umjetnosti KolibriS. Kada i kako je emisija nastala, koji su osnovni ciljevi, misija i vizija emisije, koje su posebnosti emisije, tko bira i priprema goste, kako je emisija koncipirana, te koje su ključne vrijednosti emisije samo su neka od poglavlja otvorena u ovom izlaganju. U drugom dijelu izlaganja u rubrici “Pitanja i rasprave” ostali članovi i članice umjetničkog projekta PerceiveArt Tea House dali su svoje komentare i postavili vrlo zanimljiva pitanja koja su smisleno i sadržajno zaokružila i upotpunila Sonjino izlaganje.

 

 

Izlaganje Sonje Švec Španjol možete pogledati na linku:

 

 

Više o emisiji KolibriS možete saznati na:


👍 Facebook 👍
https://www.facebook.com/KolibriSonja

📺 Youtube 📺
https://www.youtube.com/EmisijaKolibriS

📷 Instagram 📷
https://www.instagram.com/emisija_kolibris

 

📧 e-mail 📧

[email protected]