PerceiveArt Tea House – Sonja Švec Španjol: projekt Neustrašive žene

 

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Dobrodošli na deseto izlaganje u sklopu umjetničkog projekta PerceiveArt Tea House na kojem je Sonja Švec Španjol održala izlaganje na temu grupne putujuće izložbe ilustracija “Neustrašive žene”.

 

Sonja Švec Španjol diplomirala je povijest umjetnosti i slovački jezik 2008. godine, te dodatni studij – smjer muzeologija 2010. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Stručno osposobljavanje odradila je u Atelijeru Meštrović u Zagrebu i položila stručni ispit za muzejsko zvanje kustosa 2012. godine. Od 2013. godine djeluje kao nezavisna kustosica i likovna kritičarka, osnovala je web portal o umjetnosti PerceiveArt.com kojeg sama vodi i uređuje. Surađivala je s art magazinom Kontura, književnim listom za umjetnost, kulturu i znanost Vijenac i portalom Arteist. Od 2018. godine piše kolumnu o umjetnosti za lifestyle magazin Grazia. Od 2020. do 2022. godine bila je urednica i voditeljica emisije o kulturi i umjetnosti KolibriS. U posljednjih deset godina kurirala je i otvorila više od 200 izložbi. Članica je DPUH-a i HULU-a, a od 2018. ima status samostalne umjetnice u sklopu HZSU-a. 

 

 

U izlaganju Sonje Švec Španjol možete saznati kako je došlo do projekta putujuće izložbe ilustracija “Neustrašive žene”, tko su organizatorice, koja je vrijednost, značaj i posebnost ove izložbe te gdje je sve izložba bila predstavljena i koji su planovi za 2023. godinu: