PerceiveArt Tea House – Sandra Abou Abdo: predstavljanje diplomskog rada

 

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Dobrodošli na prvo izlaganje u sklopu umjetničkog projekta PerceiveArt Tea House na kojem je naša draga članica Sandra Abou Abdo predstavila svoj drugi diplomski rad.

 

Sandra Abou Abdo je samostalna umjetnica, profesorica likovne kulture i likovna pedagoginja. Diplomirala je 2005. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi profesora Željka Marovića, a 2021. diplomirala je kao bakalar pedagogije tj. stekla je titulu “državno priznate odgajateljice” i to na sociološko–pedagoškom studiju – Deutsche Angestellten-Akademie u Berlinu. U svom umjetničkom radu Sandra upotrebljava različite materijale na drvenim podlogama koje kombinira s intimnim duševnim stanjima. Sandra je rođena i odrasla u Hrvatskoj, ali posljednjih sedam godina živi, radi i stvara u Berlinu.

 

U svom izlaganju Sandra nam je predstavila svoj diplomski rad pod nazivom “Utjecaj jezika na estetski odgoj i “dječju umjetnost” i obrnuto kod djece do 3 godine” koji je obranila krajem 2021. godine. U teorijskom dijelu Sandra objašnjava pojam estetike i njezin utjecaj na razvoj djeteta, dok u praktičnom dijelu testira suvremene pedagoške pristupe Rudija Seitza i Arna Sterna.

 

 

 

Izlaganje Sandre Abou Abdo možete poslušati na linku:

 

http://https://www.youtube.com/watch?v=96WUcEK07rI