PerceiveArt Tea House – Mateja Rusak i Iva Vukotić

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Dobrodošli na 15. izlaganje u sklopu umjetničkog projekta PerceiveArt Tea House na kojem je naša članica Mateja Rusak, zajedno sa svojom kolegicom Ivom Vukotić, održala izlaganje na temu “Kako poticati poduzetničku ideju kroz likovnu umjetnost kod darovitih učenika”.

 

 

S obzirom da smo po prvi put imali gošću prvo ćemo vas ukratko upoznati s njezinim radom. Iva Vukotić je magistra ekonomije i radi na Gospodarskoj školi u Varaždinu s učenicima koji se školuju za ekonomske skupine predmeta. Voditeljica je i ujedno jedna od mentorica u Centru izvrsnosti za poduzetnišvo Varaždinske županije. Članica je Državnog povjerenstva za natjecanje učenika u disciplini ‘Poduzetništvo’.

 

Iva je zajedno s našom Matejom Rusak radila na istraživačkom pitanju “Kako poticati poduzetničku ideju kroz likovnu umjetnost kod darovitih učenika”. Iva i Mateja zajedno su napisale priručnik za učitelje i stručne suradnike (pedagoge i psihologe) u kojem su navedeni i primjeri radionica za učenike koje su obje osmislile i provele.

 

U subotu 29. travnja ove godine Iva Vukotić i Mateja Rusak obranile su svoj rad i postale Ritha Specialist za područje rada s darovitim učenicima. Za one koji možda ne znaju, Ritha je poslijediplomski studij na Radboud Sveučilištu u Nijmegenu u Nizozemskoj, a studij je s područja psihologije.

 

 

Poslušajte izlaganje i saznajte više o ovom hvalevrijednom projektu te rezultatu zajedničkog Matejinog i Ivinog rada: