PerceiveArt Tea House – Mateja Rusak: Kako jačati socijalne i emocionalne vještine darovitih učenika kroz likovnu umjetnost

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Dobrodošli na osmo izlaganje u sklopu umjetničkog projekta PerceiveArt Tea House na kojem je članica Mateja Rusak održala vrlo zanimljivo izlaganje na temu “Kako jačati socijalne i emocionalne vještine darovitih učenika kroz likovnu umjetnost”.

 

Mateja Rusak rođena je 1989. u Varaždinu. Diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u klasi red. prof. Jasne Šikanje 2013. godine te stekla titulu magistra likovne pedagogije. Do sada je imala sedam samostalnih izložbi te je sudjelovala na dvadesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je niza nagrada i priznanja za svoj rad. Od 2014. godine radi kao nastavnica strukovnih predmeta likovne umjetnosti i dizajna u Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu. Članica je Hrvatskog društva likovnog društva Varaždin od 2015. godine. Područje interesa su joj grafika, grafički dizajn te fotografija.

 

Mateja Rusak se u svom istraživačkom pitanju bavila socijalnim i emocionalnim vještinama darovitih učenika i kako ih jačati. Proučavala je literaturu, napravila intervjue s odabranim relevantnim izvorima te s učenicima odradila praktične zadatke. Nakon praktičnih zadataka Mateja je napravila evaluaciju kako bi mogla mjeriti uspješnost zadatka.

 

 

O svemu navedenom više možete čuti i saznati u Matejinom izlaganju: