PerceiveArt Tea House – Sandra Abou Abdo: Mit o divljem umjetniku i njegov utjecaj na suvremenu umjetnost

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Dobrodošli na sedmo izlaganje u sklopu umjetničkog projekta PerceiveArt Tea House na kojem je članica Sandra Abou Abdo održala vrlo zanimljivo izlaganje na temu “Mit o divljem umjetniku i njegov utjecaj na suvremenu umjetnost”.

 

 

Sandra Abou Abdo je samostalna umjetnica, profesorica likovne kulture i likovna pedagoginja. Diplomirala je 2005. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi profesora Željka Marovića, a 2021. diplomirala je kao bakalar pedagogije tj. stekla je titulu “državno priznate odgajateljice” i to na sociološko–pedagoškom studiju u Berlinu. U svom umjetničkom radu Sandra upotrebljava različite materijale na drvenim podlogama koje kombinira s intimnim duševnim stanjima. Sandra je rođena i odrasla u Hrvatskoj, ali posljednjih osam godina živi, radi i stvara u Berlinu.

 

Sandra Abou Abdo je u svom izlaganju predstavila mit o divljem umjetniku koji je stvorio Paul Gauguin s naglaskom na suvremenu umjetnost i koncept izložbe, a polazišna točka je aktualna izložba u berlinskoj Nacionalnoj galeriji pod nazivom: “Zašto si ljut?” koja traje sve do 10. srpnja 2022.

 

 

 

Sandrino izlaganje možete pogledati na linku: