PerceiveArt Tea House – Zoran Kakša: Suvremena japanska grafika

 

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Dobrodošli na deveto izlaganje u sklopu umjetničkog projekta PerceiveArt Tea House na kojem će naš član Zoran Kakša održati vrlo zanimljivo izlaganje na temu izložbe “Suvremena japanska grafika” koja se održala u Šibeniku ove godine.

 

 

Zoran Kakša rođen je u Zagrebu 1974. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 2002. godine na Nastavničkom odsjeku (smjer grafika) u klasi prof. Ivice Šiška. Radio je kao profesor likovne kulture u Samoboru te kao suradnik restaurator Hrvatskog restauratorskog zavoda na oltarima samostana Sv. Leonarda u Kotarima, na Pulskom poliptihu iz crkve Sv. Franje, te Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Radio je i u “Umjetničkom staklarskom atelieru Staklić” gdje je naučio obradu stakla te izradu vitraja. Trenutno radi kao profesor likovne kulture u OŠ Matka Laginje u Zagrebu. Od posebnog mu je interesa grafika, kiparstvo i fotografija.

 

U svom izlaganju Zoran Kakša predstavio je iznimnu izložbu “Suvremena japanska grafika” na kojoj je sudjelovalo 32 autora, a za vrijeme izložbe održana je i vrhunska radionica grafike Yoshikatsua Tamakanea na kojoj je Zoran Kakša nazočio.  

 

 

 

Više o izložbi i radionici saznajte u izlaganju Zorana Kakše:

 

 

DODACI:

 

O izložbi Teruyo Sato koja je održana u sklopu zagrebačke izložbe japanske grafike možete pročitati na linku: https://perceiveart.com/teruyo-sato-magija-litografije/

 

O radu organizatora izložbe japanske grafike Leona Zakrajšeka možete više pročitati na linku: https://perceiveart.com/leon-zakrajsek-enso/