PerceiveArt Tea House – Zoran Kakša: Emanuel Vidović

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Dobrodošli na četvrto izlaganje u sklopu umjetničkog projekta PerceiveArt Tea House na kojem je naš član Zoran Kakša održao predavanje na temu knjige “Emanuel Vidović, život i djelo” autora Duška Kečkemeta.

 

Zoran Kakša rođen je u Zagrebu 1974. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 2002. godine na Nastavničkom odsjeku (smjer grafika) u klasi prof. Ivice Šiška. Radio je kao profesor likovne kulture u Samoboru te kao suradnik restaurator Hrvatskog restauratorskog zavoda na oltarima samostana Sv. Leonarda u Kotarima, na Pulskom poliptihu iz crkve Sv. Franje, te Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu.

 

Radio je i u “Umjetničkom staklarskom atelieru Staklić” gdje je naučio obradu stakla te izradu vitraja. Trenutno radi kao profesor likovne kulture u OŠ Matka Laginje u Zagrebu. Od posebnog mu je interesa grafika, kiparstvo i fotografija. Živi i radi u Zagrebu.

 

 

Zašto je Zoran Kakša odabrao baš knjigu o Emanuelu Vidoviću za svoje prvo izlaganje u sklopu projekta PerceiveArt Tea House, što mu znači ta knjiga i što je zahvaljujući njoj spoznao i naučio saznajte u izlaganju: