PerceiveArt Tea House – Sonja Švec Španjol: Kako se kvalitetno prijaviti na natječaj

 

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Dobrodošli na šesto izlaganje u sklopu umjetničkog projekta PerceiveArt Tea House na kojem je članica Sonja Švec Španjol održala izlaganje na temu “Kako se kvalitetno prijaviti na natječaj”.

 

Sonja Švec Španjol diplomirala je povijest umjetnosti i slovački jezik 2008. godine, te dodatni studij – smjer Muzeologija 2010. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Stručno osposobljavanje odradila je u Atelijeru Meštrović u Zagrebu i položila stručni ispit za muzejsko zvanje kustosa 2012. godine. Od 2013. godine djeluje kao nezavisna kustosica i likovna kritičarka, osnovala je web portal o umjetnosti PerceiveArt.com kojeg sama vodi i uređuje. Surađivala je s art magazinom Kontura, književnim listom za umjetnost, kulturu i znanost Vijenac i portalom Arteist. Od 2018. godine piše kolumnu o umjetnosti za lifestyle magazin Grazia. Od 2020. godine je urednica i voditeljica emisije o kulturi i umjetnosti KolibriS. U posljednjih devet godina kurirala je i otvorila više od 180 izložbi. Članica je DPUH-a i HULU-a, a od 2018. ima status samostalne umjetnice u sklopu HZSU-a. 

 

 

U svom izlaganju “Kako se kvalitetno prijaviti na natječaj” obradila je poglavlja poput:

 

  • vrste natječaja na koje se mogu prijaviti likovni umjetnici
  • gdje se mogu pronaći natječaji za prijavu
  • kako treba izgledati prijava na natječaj (životopis, opis projekta/ciklusa/rada, kvalitetne fotografije s primjerima, te koji su sve mogući razlozi odbijanja i što učiniti ako ste odbijeni na natječaju)

 

Izlaganje možete pogledati na linku: