Gostovanje u emisiji “One nastupaju”

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Prošlu godinu obilježila je pandemija, a potom i razorni potresi, prvo zagrebački, a krajem godine i potres na području Petrinje, Siska, Gline i okolnih sela. Bila je to teška i izazovna godina za sve nas, ali vjerujem i godina u kojoj smo puno toga naučili, preispitali svoje živote i djelovanje i možda presložili vrijednosti i prioritete.

 

 

Početkom siječnja 2021. godine gostovala sam u emisiji “One nastupaju” urednice i voditeljice Mladenke Šarić na Mreži TV. Dijelim s vama snimku, jer smo u emisiji obradile mnoga ključna pitanja u području kulture i umjetnosti, a glavna tema je “Kultura u sjeni smrti”.

 

Riječima urednice: “Godina za nama, kao i ova ispred nas, intenzivnija je po boli, patnji, gubicima, osjećaju nemoći… nego što je bilo tko mogao zamisliti. Mnogi bi ovo vrijeme htjeli prespavati, izbrisati ga iz sjećanja i preskočiti sav strah i patnju kojima svjedočimo. Zahtjevno je i izazovno za svakoga, a za ljude uronjene u umjetnost možda i mrvicu više. Jer, iako je umjetničko stvaranje svojevrsno samotnjaštvo, umjetnička je izvedba nezamisliva bez ljudi, bez njihove blizine, njihova uma i duše, bez njihove potrebe da umjetnošću ispune dubine u sebi… Kako čuvati, živjeti i razvijati kulturu i umjetnost u sjeni smrti čut ćete od moje večerašnje gošće…”