Slavimo 8. rođendan!

Dragi pratitelji portala PerceiveArt,

 

Danas slavimo punih osam godina od lansiranja portala i povodom te nemale brojke odlučili smo pokrenuti novi projekt! Kako već drugu godinu živimo u pandemiji nekako se logično nametnulo da to bude online projekt čija je prednost što može doprijeti do daleko šireg broja ljudi nego što bi to bilo moguće na okupljanju u nekom realnom prostoru.

 

Nadamo se da će vam se svidjeti naš novi projekt PerceiveArt Tea House i da ćete nas vjerno pratiti na YouTube kanalu PerceiveArt.com na kojem ćemo objavljivati nove sadržaje! Pozivamo vas i da se posve besplatno pretplatite na naš youtube kanal kako bi mogli redovito pratiti razvoj projekta, ali i nove objave koje bi vam mogle biti ne samo zanimljive već i korisne, posebice ako djelujete u području kulture i umjetnosti.


 
 
PERCEIVEART TEA HOUSE

 

PerceiveArt Tea House je umjetnički projekt pokrenut povodom 8. obljetnice portala PerceiveArt, a okuplja osnivačicu i urednicu portala PerceiveArt Sonju Švec Španjol koja djeluje kao nezavisna kustosica, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja, Sandru Abou Abdo – samostalnu umjetnicu, profesoricu likovne kulture i likovnu pedagoginju, Mateju Rusak – magistru likovne pedagogije i Zorana Kakšu – profesora likovne kulture i akademskog slikara grafičara.

 

Članice i članovi PerceiveArt Tea House projekta prezentirat će zanimljive projekte iz područja likovne umjetnosti i likovne pedagogije, obrađivat će relevantne teme i probleme iz struke, ali istovremeno biti otvoreni i za razgovor o problemskim tekstovima iz medija o kojima će iznositi vlastito mišljenje i argumentirati svoje stavove. PerceiveArt Tea House funkcionirat će i kao savjetodavno tijelo u kojem će članice i članovi biti otvoreni za razmjenu mišljenja i iskustava iz područja unutar kojih djeluju (primjerice: teme poput “iskustva izlaganja u zemlji i inozemstvu”, ”kako se prijaviti na natječaj”, ”kako oblikovati kvalitetan portfolio”, ”kako se prezentirati u javnosti i medijima”…).